Ускоряват още браузъра Internet Explorer 9

Microsoft обяви наскоро версия Platform Preview 7 на браузъра Internet Explorer 9. Изданието предлага по-висока производителност и усъвършенстван енджин Chakra JavaScript, благодарение на който IE 9 постига по-добри резултати в авторитетния тест SunSpider.

IE 9 Platform Preview 7 има показател 216 милисекунди в теста Webkit.org SunSpider JavaScript, което е подобрение на производителността с 345% спрямо версията, представена на конференцията PDC 2009.

Новият браузър изисква поддръжка на функцията Direct2D, която е налична в Windows 7, Windows Vista Service Pack 2 и Windows Server 2008 R2. Тя ускорява работата на браузъра на хардуерно ниво и така разширява възможностите за използване на графика в уеб приложенията. Обработката на графични елементи, вкл. текст, изображения, SVG, Canvas, видео и CSS-стилове се прехвърля от централния процесор (CPU) на графичния ускорител (GPU).

Поддръжката на стандарта HTML5 в Internet Explorer 9 е ускорена с помощта на GPU, което води до увеличаване на производителността при работа с различни графични и мултимедийни обекти и обработка на сложни сцени с графични ефекти и анимация.

Даунлоуд: Internet Explorer 9 Platform Preview 7

Коментар