Microsoft пусна Lync на българския пазар

Microsoft пусна на българския пазар Lync 2010 г., следващото поколение на Office Communications Server (OCS). Това е решение, което интегрира телефония, моментални съобщения, електронна поща и вички приложения от Microsoft Office екосистемата в една унифицирана платформа за комуникации.

Обединяването на комуникациите е основният принцип в Lync, който управлява всички различни форми на кибер-комуникация посредством един интерфейс: моментални съобщения, гласови повиквания, видео разговори и споделени работни пространства.

Lync включва и корпоративни гласови комуникации, чиято цел е да намалят разходите комуникационна инфраструктура. Освен това работи с приложения от други три семейства на Microsoft: Office, SharePoint и Exchange.

Най-голяма полза от наличието на подобно единно решение за обединени комуникации е ниската обща цена на притежание. Вместо да се налага комуникациите да бъдат "пръснати" между различни технологии и доставчици на услуги, тук чрез единен интерфейс организацията разполага с няколко технологии, при това с централизирано управление.

Всички комуникационни услуги се доставят "в кутия", тоест готови за бързо въвеждане без продължителна работа по настройването – и съответно готови да заработят веднага.

Lync може да се свързва с Windows Live Messenger за гласови и видео разговори, а без съмнение поддържа и Xbox Kinect. По време на конферентен разговор, ако някой е с лош звук или силен фонов шум, Lync автоматично установява откъде идват смущенията и заглушава източника на шума.

Потребителят може да превключва между слушалките и телефона дори по средата на разговор, както и да използва слушалки, за да говори през WiFi.

Безплатна пробна версия на Lync (180-дневна) е достъпна за сваляне от сайта на платформата. Бизнесът може да си закупи Lync от 1 декември т.г., уточниха от Microsoft.

Официална страница: Lync 2010

по темата: „Microsoft пусна Lync на българския пазар”

добавете коментар...

  1. Инетко

    Тестваме го, трябва да си купите обаче уиндоус сървър 2008 64-bit за да работи плюс Microsoft 64бит SQL Server. Т.е. няма да ви излезе евтино. Клиента има добра функционалност, но изглежда доста скромничко и на места недостатъчно интуитивно. Изисква силвърлайт.

Коментар