В ход е процедура за бизнес инкубатори

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма стартира набирането на проектни предложения по процедурата „Подкрепа за създаване и развитие на бизнес инкубатори". Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по нея е 35 204 940 лева, съобщиха от МИЕТ.

Основна цел на процедурата е да се създадат нови бизнес инкубатори в страната и да се развият съществуващите такива. Чрез нея ще бъде предоставена подкрепа за изграждане на необходимата инфраструктура за бизнес инкубаторите, популяризиране на услугите им, както и за оперативната им дейност.

Проекти ще се приемат до 28 март 2011 година. Пълният пакет документи и насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на интернет адреси opcompetitiveness.bg и ibsme.org, както и на единния информационен портал за обща информация за управлението на структурните фондове и кохезионния фонд на ЕС – eufunds.bg.

Проектните предложения могат да се подават в териториалните звена на Изпълнителната агенция на насърчаване на малките и средните предприятия в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново.

Индикативната годишна работна програма по ОП "Конкурентоспособност" за 2010 г. предвижда стартиране на общо 16 процедури на обща стойност 1 300 309 675 лв.

Коментар