София Мед АД внедрява Infor EAM

София Мед АД внедрява информационна система за управление на поддръжка Infor ЕAM (Enterprise Asset Management). Това ще бъде първата инсталация на продукта у нас, съобщиха от изпълнителя на проекта – Фронтстеп България.

Индустриалната компания, която има повече от 60-годишен опит в областта на обработката на цветни метали, по-специално на мед и медни сплави, разполага с от около 250 000 кв.м производствена площ и халета.

Дейностите по ремонт и поддръжка на машини и съоръжения представляват значителна част от ежедневната работа на служителите в София Мед. Това обуславя нуждата от система, която ефективно да управлява информацията, свързана с поддръжката на активи, и да служи като средство за управление на дейностите по поддръжка и резервни части.

Решението Infor EAM отговаря на поставените изисквания на компанията за функционалност и гъвкавост на системата. Предстои да бъдат внедрени модули за управление на машини, управление на поддръжка и ремонти дейности, както и превантивна поддръжка, анализи на ключови показатели за ефективност и др.

Внедряването на Infor EAM започна през октомври. Планът е системата да бъде пусната в действие в началото на януари 2010 г.

Infor EAM представлява решение за управление на активи и поддръжка, което Gartner посочва за 7-ма поредна година за пазарен лидер в сегмента. С негова помощ малките и средни компании в производствения сектор могат да контролират критични функции като превантивна поддръжка, снабдяване и управление на резервни части и активи, с цел да увеличат производителността и същевременно да намалят престоите породени от аварии.

Решението позволява също на производители, дистрибутори и организации в сферата на услугите да пестят време и пари като оптимизират ресурсите, необходими за поддръжка и подобряват продуктивността на оборудването и персонала.

Коментар