Дайрект Сървисиз пусна портал за е-фактури

Дайрект Сървисиз разшири портфолиото си от услуги с платформа за електронно фактуриране. На портала E-invoice.bg се публикуват фактури, подписани с универсален електронен подпис на издателя. Така изпратените е-фактури в структуриран XML формат напълно отговарят на Закона за електронния документ и електронния подпис, Закона за счетоводството и Закона за ДДС, поясниха от компанията.

Е-invoice.bg не е създаден като самостоятелен канал. Той обслужва преди всичко B2B комуникацията на клиентите на Дайрект Сървисиз. Компанията отдавна е в бизнеса с разпространение на фактури и сега предлага едно по-ефективно решение.

Новата услуга намалява оперативните разходи на издателя, свързани с обработка на хартиени фактури, вкл. отпечатване, пликоване, пощенска доставка, архивиране и копиране. Решението гарантира и несравнимо по-бърза доставка до получателя.

Подобрява се също събираемостта на вземанията и може да се поддържа прегледен архив на всички фактури и техния статус. От Дайрект Сървисиз посочиха също, че високотехнологичното решение подобрява имиджа на компанията издател.

В допълнение, E-invoice.bg предоставя както индивидуално, така и групово подписване на фактури. Приложението  за цифрово подписване (e-invoice Sign Tool) работи с инструментите на всички доставчици на удостоверителни услуги (електронни подписи) и позволява на компанията моментално да завърши процеса по издаване на електронна фактура.

До края на годината Дайрект Сървисиз предлага преференциални условия за включване в системата. Фирмата извършва аутсорс услуги и е сертифициран администратор на лични данни. Тя е тясно специализирана в организирането на директен мейлинг, картови технологии и управление на архиви.

по темата: „Дайрект Сървисиз пусна портал за е-фактури”

добавете коментар...

  1. Deyan

    6-тата фирма дето се мъчи да забогатее с е-фактури 🙂

Коментар