Счетоводният софтуер ще поевтинее до 150 лв. годишно

Средният разход на един счетоводител за софтуер годишно е между 400-1800 лв. Тази сума включва самия продукт, обновления и допълнителни функционалности, сочи проучване на Микроинвест, един от основните доставчици в сегмента.

Компанията обещава да намали разхода на счетоводителите за софтуер до 150 лв. годишно с включени данъци и такси. Първата стъпка от този план е обявената крайна клиентска цена от 99 евро за новия продукт Microinvest Делта Pro.

Изминалият ноември смело може да бъде обявен за месец на падащите цени в България. Крак повлякоха веригите за бързооборотни стоки. Навлизането на една от тях породи лавина от намаления, промоции и отстъпки, а конкурентите й в България не закъсняха да я последват, коментираха от Микроинвест новата си агресивна ценова политика в аспекта на цялостната пазарна картина.

В други сектори доставчиците изненадаха клиентите си като приравниха курса на еврото към лева. Микроинвест пък обяви близо 50% намаление на програмните си продукти като част от кампанията за налагане на новия Microinvest Делта Pro, който наследява Microinvest Делта.

Коментар