Мусала Софт празнува с пловдивските информатици

В събота, 27 ноември Факултетът по математика и информатика на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” отпразнува завършването на Випуск 2010. Мусала Софт по традиция подкрепи Факултета финансово и морално, споделяйки вълнението на абсолвентите.

Тази година във ФМИ на ПУ бяха връчени дипломи на 348 възпитаника, от които 210 на бакалаври (вкл. 43 отличници) и на 138 магистри (вкл. 84 отличници). Събитието се проведе в Трета палата на Международния панаир – Пловдив и събра елита на информатиката в града на тепетата, както и министри, депутати, кметове, представители на бизнеса и академичните среди.

"Когато получихме ежегодната покана от Декана на ФМИ-ПУ, доц. д-р Асен Рахнев, без колебание потвърдихме. За мен беше удоволствие да представлявам Мусала Софт и да поздравя абсолвентите с техния празник. Ще се радвам да продължим срещите си." – споделя Станимир Бойчев, Вицепрезидент технологии и иновации в Мусала Софт.

Факултетът по математика и информатика на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” има 50-годишна история и е сред най-големите и най-авторитетните в страната. Обучава  годишно около 1400 бакалаври, магистри и докторанти (включително и от други страни) в областта на математиката, информатиката и информационните технологии.

Мусала Софт има серия инициативи, насочени към младите специалисти в ИТ сектора като Академия за ИТ лидери съвместно с ФМИ, Софийски Университет; конкурс по програмиране съвместно с PC Magazine Bulgaria; информатическия портал Инфоман.

Коментар