Смартфонът Nexus S излиза на пазара

Google и Samsung представиха вчера официално смартфона Nexus S с операционна система Android 2.3 Gingerbread. Устройството ще се произвежда от корейската компания.

Nexus S разчита на гигахерцов процесор Samsung Hummingbird и предоставя 4-инчов дисплей Super AMOLED с резолюция 800×480 пиксела.

Налични са 512 MB оперативна памет, 16 GB флаш памет, 5-мегапикселова камера с автофокус и светодиодна светкавица, допълнителна VGA камера, Wi-Fi, Bluetooth и GPS, 3,5-мм аудио изход и порт microUSB.

Смартфонът е снабден с триосов жироскоп, акселерометър и цифров компас. Поддържа NFC и VoIP, но му липсва слот за карти памет.

Nexus S може да работи в мрежи GSM 850/900/1800/1900 и HSDPA 900/1700/2100. Има размери 124х63х11 мм и тежи 129 грама.

Батерията с капацитет 1500 мАч осигурява до 6,7 часа автономна работа на смартфона в режим на разговори и до 18 дни в режим на изчакване.

Продажбите на Nexus S ще започнат на 16 декeмври в САЩ от оператора T-Mobile. Цената е $199 при сключване на двугодишен договор. Неблокирана версия на смартфона струва $529.

След 20-ти декември Nexus S ще се появи и на пазара във Великобритания.

по темата: „Смартфонът Nexus S излиза на пазара”

добавете коментар...

  1. Стан

    Валл
    07/12/2010, 14:24Това си е чист Galaxy S 🙂 Добавили са само светкавица на камерката иначе хардуера явно е Galaxy
    То си е със Samsung хардуер който са си избрали Google; като цяло е на тази основа, с малки разлики естествено (разни добавки и разни орязвания (кард слот-а). Телефона е супер, но кога ли ще дойде до БГ?

  2. Тони

    Жироскопа е бързодвижещ се ротор, закрепен на три или две независими оси. Когато е с три независими оси запомня оста на въртене. В навигацията служи за поддържане на предварително зададен курс. Най-простият пример за жироскоп е обикновеният пумпал. Но продължавам да не разбирам какво устройство е хироскопът.

  3. Валл

    Това си е чист Galaxy S 🙂 Добавили са само светкавица на камерката иначе хардуера явно е Galaxy.

  4. дони

    Жироскопа май определяше перпендикуляра/промени спрямо оста на земята. За разлика от нивелира той би следвало да отчита и промените спрямо произволно зададена отправна точка. Това в самолетите е реализирано с маховик който се върти с големи обороти и отчита промените в положението с помощта на неговата центробежна скорост която не му позволява да се отмести от първоначалната ос на въртене. В телефоните става дума освободен сензор за завъртане който действа и по оста на вертикала което всъщност е една голяма маркетингова партенка. Ако говорим така, дори Нокиа 5800 има жироскоп. С две думи, лапни шаран…в духа на Никулден 🙂

  5. тони

    Какво точно значи хироскоп. Тая дума май за първи път я чувам и имам малки съмнения, че такова животно нема.

Коментар