Cr-48 – първият Chrome нетбук


Google
даде сериозна заявка да се намеси на пазара за компютри със своята операционна система Chrome OS. Интернет компанията показа наскоро първия нетбук – Cr-48, работещ под управление на новата ОС, достъп до който засега имат само участниците в пилотна програма на Google.

В интернет вече се появиха първите отзиви за Cr-48. Повечето специалисти са единодушни в оценките за добрия външен вид и качеството на материалите, от които е направен корпусът на нетбука.
Сайтът Gizmodo.com отбелязва, че Cr-48 е тънък и лек. От Engadget.com обаче са на мнение, че нетбукът на Google би могъл да бъде и по-лек.
Приятно впечатление оставя клавиатурата с разделени клавиши – стил, който беше въведен от Apple и вече се използва все по-често и от останалите производители. Освен това Google е заменила обикновените функционални клавиши с по-полезните бутони за работа с интернет – напр. за включване в пълноекранен режим, обновяване на страница и др.
Претенциите на първите тестери се свеждат до 12,1-инчовия екран. Резолюцията е добра – 1280×800 пиксела, но яркостта сякаш не е достатъчно висока.
Силни страни на Cr-48 са бързото зареждане на операционната система и почти мигновеното излизане от режим на изчакване.
Като недостатъци се изтъкват наличието на само един USB порт, както и сравнително ниската производителност, ограничена от процесора Atom. Това е особено осезаемо при работа с Flash съдържание.

по темата: „Cr-48 – първият Chrome нетбук”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Дам, жалко че ги раздават само в САЩ 🙂

  2. vs

    Много стилно моделче, от Гугъл знаят как да ни впечатлят. Но ако си купя този мъник няма да го ползвам със стандартната му ОС. Просто нямам достатъчно доверие на облачните технологии.

Коментар