Microsoft пуска рекорден брой „пачове”

Във вторник, 14 декември, Microsoft ще пусне рекорден брой „пачове” за своите продукти. Както е известно, в първия вторник на всеки месец компанията обновява сигурността на софтуера си.

Очакват се 17 бюлетина за сигурност, които касаят 40 уязвимости в различни версии на операционната система Windows, вкл. Vista и Windows 7, в приложенията на Microsoft Office, браузъра Internet Explorer, платформата SharePoint и сървъра Exchange, става ясно от съобщение на сайта на компанията.

Много от „дупките”, които ще бъдат затворени, позволяват изпълнение на зловреден код на отдалечен компютър. Поне две от уязвимостите вече са експлоатирани от хакери.

Потребителите могат да инсталират обновленията чрез услугата Windows Update, Microsoft Update, вградените в Windows средства за автоматично обновяване и от уеб сайта на Microsoft.

Като цяло, 2010 година е рекордна както по брой на публикуваните от Microsoft бюлетини за сигурност, така и по брой на отстранените уязвимости. Компанията е пуснала 106 бюлетина с информация за 266 уязвимости.

Коментар