SES ASTRA подписа важен договор за видео трансфер

Киев/Люксембург 13 Декември 2010 – SES ASTRA, част от компания SES (Euronext Париж и Фондова Борса Люксембург: SESG) обяви днес, че е подписала сделка за видео трансфер през своите сателити на орбитална позиция 31,5°Е. Чрез договора с държавната Укркосмос, SAS ASTRA незабавно ще получи достъп до всички наземни станции и всички кабелни мрежи и постига 100% кабелно покритие в Украйна.

Програмното портфолио на Укркосмос включва държавния канал „UTR”, „Култура” и „KDRTRK”, както и „Спорт1”, „Спорт2”, „Малятко ТВ” и „Меню ТВ”. Тъй като  „UTR” и „Култура” са задължителни за разпространение и кабелните оператори трябва да предлагат тези канали като част от своето портфолио, това позволява на SES ASTRA да придобие значителна аудитория в Украйна.

Позиция „31,5°Е” е орбиталното положение на сателитите на SES ASTRA за Източна Европа и Близкия Изток. Те допълват сателитите на изключително успешната 5°Е позиция на SES ASTRA, чрез които вече се доставят широк спектър от телевизионни канали в Украйна и позволяват бъдещ растеж в региона.

Норберт Холце, Търговски директор на SES ASTRA, заяви: „Ние сме изключително доволни от сделката с Укркосмос, която ясно демонстрира динамиката в региона. Тя ще задълбочи отношенията ни с Укркосмос и нейният акционер – ‘Национална Космическа Агенция на Украйна’. Споразумението показва, че успяхме да установим позиция 31,5°Е като важна за Украинския пазар. Очакваме и нови клиенти за развиващата се орбитална позиция.”

Сергей Капщик, Генерален Директор на държавната Укркосмос, заяви: „Споразумението сключено със SES ASTRA ще ни позволи да предлагаме сигнал с превъзходно качество и покритие на територията на Украйна както и  да оптимизираме разпространението на потребителското съдържание по наземните кабелни мрежи. Надяваме се да продължим интензивната работа с нашите колеги от SES ASTRA и да подобрим продуктите, които предлагаме на нашите клиенти в Украйна.”

Коментар