SES ASTRA ще обслужва CME

Сателитният оператор SES ASTRA обяви, че е спечелил медийната компания CME като ключов клиент за своята орбитална позиция 31,5°Е. CME, която притежава множество ТВ канали, вкл. bTV и Pro.bg, e подписала дългосрочен договор за един транспондер за орбитална позиция 31,5 °Е.

CME ще използва капацитета за предаване на сигнал до разпределителните станции на кабелните мрежи на България и Румъния от януари 2011 г. По този начин SES ASTRA ще има  достъп до милиони домакинства в два от пазарите с най-голям растеж в Централна и Източна Европа, съобщиха от компанията.

31,5° Изток е новата орбитална позиция на SES ASTRA за Централна Европа и Близкия изток. Тя допълва изключително успешната позиция на ASTRA на 23.5 °Е орбитална позиция и дава възможност за по-нататъшен растеж в региона.

"Споразумението ще ни помогне значително да увеличим аудиторията си в Румъния и България и показва, че успяхме да превърнем 31,5°Е в нова гореща орбитална точка за региона", коментира Норберт Хьолцле, търговски директор на SES ASTRA.

„Избрахме 31,5 градуса източна орбитална позиция на SES ASTRA, защото осигурява отлично покритие и техническа надеждност за нашите целеви региони", заяви от своя страна Клаудиу Параскив, ръководител на ТВ технологии в CME.

DTH (директно-до-дома) сателитната система SES ASTRA е част от компанията SES, а CME е водеща медийна компания в Централна и Източна Европа с присъствие в България, Чехия, Хърватия, Румъния, Словакия и Словения.

Коментар