LG излиза с двуядрен смартфон Optimus 2X

LG представи първия в света смартфон с двуядрен процесор. Моделът LG Optimus 2X идва с богати мултимедийни възможности, ускорено сърфиране в интернет и работа с приложения, благодарение на високоскоростния Tegra 2 чип. Потребителите ще могат да изпълняват повече операции едновременно, практически без забавяне, съобщиха от компанията.

Tegra 2 е разработен от графичната компания Nvidia. Системата работи на тактова честота 1GHz и така осигурява нисък разход на енергия и високо качество при възпроизвеждане на видео и аудио.

LG Optimus 2X предлага мигновена реакция при допир на сензорния дисплей и безпроблемна работа на много приложения едновременно. Поддържа запис и възпроизвеждане на видео във формат 1080p HD, а чрез функцията „HDMI mirroring” видео съдържанието се прехвърля на други устройства с Full HD качество.

Телефонът може да се свърже безжично с всяко DLNA (Digital Living Network Alliance) съвместимо устройство. Така HD телевизорите, например, се превръщат в конзоли за игри, които ползват възможностите на телефона като HDMI mirroring, акселерометър и жиро сензор.

Смартфонът разполага с 4-инчов WVGA екран, 8-мегапикселова задна камера и 1.3-мегапикселова предна камера, 8GB вградена памет (разширяване до 32GB чрез microSD), микро USB порт и мощна 1500 mAh батерия.

LG Optimus 2X ще бъде пуснат в Корея през следващия месец, а след това и на някои пазари в Европа и Азия. Телефонът ще се предлага първоначално с операционна система Android 2.2 (Froyo) с възможност за ъпгрейд до Android 2.3 (Gingerbread).

Коментар