Cisco купува компанията за имейл сигурност IronPort

Мрежовият гигант Cisco придоби компанията за интернет сигурност IronPort. Сделката е на стойност $830 милиона.
Cisco ще интегрира технологиите на IronPort, за да разшири своята линия от комутатори и рутери, и по-специално решенията за контрол на мрежовия достъп (NAC). Целта е да се подобри сигурността на електронните съобщения.
Покупката ще бъде платена с комбинация от кеш и акции. Очаква се сделката да бъде финализирана през третото тримесечие на фискалната 2007 година.
Продуктите за сигурност на IronPort филтрират имейл трафика, според репутацията на изпращача. Компанията предлага също решения за уеб сигурност  и управление на сигурността.
След поглъщането IronPort ще стане отделно звено в структурата на Cisco, и по-точно в Security Technology Group на мрежовия гигант.
Анализаторите оценяват сделката като положителна и за двете компании. Cisco ще се сдобие с платформа за имейл сигурност, докато IronPort ще разшири своя технологичен подход и към уеб сървърния трафик, получавайки достъп до една много по-широка база от клиенти.
Поглъщането на IronPort от Cisco потвърждава тенденцията на консолидация в сектора на сигурността, след сделките на IBM с ISS и EMC с RSA.

Коментар