Небивал интерес към Opera 11

6,7 милиона души са свалили новия браузър Opera 11 през първия ден от пускането на продукта, съобщи норвежкият разработчик Opera Software.

За сравнение, версия 10.10, която излезе преди около една година, беше сваляна по 1,7 милиона пъти дневно през първата седмица.

По данни на компанията, 5,6 милиона копия на Opera 11 са свалени от нейния сайт, а останалите 1,1 милиона – от партньорски сайтове.

Финалната версия на Opera 11 излезе на 16 декември. Най-важните подобрения в нея са възможността за групиране на табове, поддръжката на разширения и визулизираното управление чрез движение с мишката.

Opera Software твърди също, че браузърът е станал по-бърз. В адресното поле пък е въведено показване на информация за безопасността на текущата уеб страница.

Браузърът Operа e в челната петица по популярност след Internet Explorer, Firefox, Chrome и Safari, по данни на Net Applications.

Даунлоуд: Opera 11

по темата: „Небивал интерес към Opera 11”

добавете коментар...

  1. Razor

    Може и да е No:1 в интернет технологиите, но друго е как ги използва и реализира …

  2. Cthulhu

    +1

  3. user

    Екипа на Opera винаги е бил No:1 в интернет технологиите, това което е Microsoft в основата на IT технологиите като цяло но винаги подобно на Nokia е страдал от лошия пиар. Extension подобни на тези които лежат в основата уж новата Crome OS в Опера има от маса време. Unite на Opera изпреварва Google поне с няколко години като поглед в бъдещето. Въпрос на време е обикновеният потребител да осъзнае това.

Коментар