LG продукти отново получиха топ награди за дизайн от iF И Red Dot

За девета поредна година LG Electronics (LG) беше отличена за постижения в дизайна с наградите на iF (International Forum) и red dot design awards.

В конкуренцията на компании от 43 държави и над 2700 продукта, участващи в тазгодишния конкурс на iF Design Award, LG получи топ награди за девет продукта, сред които NANO FULL LED 3D телевизор, хладилник с долен фризер, перална машина с предно зареждане и соларна микровълнова печка.

LG беше наградена и със специалното отличие red dot: grand prix за дизайна на еко-опаковки за многократна употреба. Това ексклузивно отличие беше присъдено от журито на red dot само на 6 от общо 6369 заявени дизайна. Разработката на LG получи признание заради използването на рециклиращи се и екосъобразни материали, както и заради многообразните приложения – опаковката може да се използва отново като рамка за снимка или поставка за моливи и др.

„Дизайнът е част от същността на LG от самото основаване на компанията и фактът, че година след година на нас се присъждат тези престижни отличия доказва, че правим нещата както трябва”, каза Кун-пио Лий, Директор на Corporate Design Center на LG Electronics. „Но за нас никога не е било достатъчно продуктите ни просто да изглеждат добре. Това, което ги прави наистина красиви, е начинът, по който подобряват живота на потребителите”, допълни той.

Ключови продукти наградени на 2011 iF Design Award:

LEX8: NANO FULL LED 3D телевизор

Благодарение на NANO Lighting технологията и FULL LED панела, LEX8 е изключително тънък  – едва 0,88 см и с рамка широка само 1,25 см. Така той безспорно е най-тънкият FULL LED телевизор в света. Чрез NANO Lighting технологията картината, която се възпроизвежда на LEX8 във формат 2D и 3D, е по-ясна, по-отчетлива и по-плавна.

Хладилник с долен фризер, разработен за пазара в Европейския съюз

Привлекателният дизайн и двуцветната визия на новия хладилник с фризер отдолу придават на кухнята съвременен и стилен вид. Уредът е „екипиран” с уникалния линеен компресор на LG, а благодарение на специалната вътрешна структура, хладилникът е с впечатляващ обем от 385 литра – най-големият в класа и с 50 литра повече от стандартен 2-метров хладилник с фризер отдолу.

24-инчова перална машина с предно зареждане

Блестящата и модерена перална машина улеснява живота на потребителите, като им дава възможност да персонализират или променят настройките на прането чрез голям LCD дисплей и панел за управление. Този продукт идва в комплект с патентован инверторен Direct Drive, който позволява на машината да подобри контрола над скоростта на центрофугиране, точното движение на вътрешния барабан, както и движението в ляво и дясно. Direct Driveе и важна част от 6-степенните технологии за контрол, които предлагат избор от няколко цикъла, подходящи за всякакво пране и всеки вид тъкан.

FOCUS (PAR30): LED Осветление

LG FOCUS е проектиран да бъде съвместим със съществуващите източници на захранване, което го прави идеален заместител на конвенционалните халогенни лампи. Дизайнът  на външната охладително тяло с алуминиево покритие се съчетава лесно с разнообразни фиксатори за осветление  и интериорни решения. В същото време продължителният му живот и намалена консумация на енергия го превръща и в отговорен избор с грижа за околната среда. При включване и изключване, FOCUS дава характерен кратък отблясък, още един акцент към запазената марка на LG дизайна.

Коментар