Еricsson дава шанс на Android разработчици

България участва с два отбора в конкурса за разработчици „Ericsson Application Awards 2011: Code for Cash”. Състезанието дава шанс на победителите да спечелят популярност и 15 000 евро.

Отборите Mobile Spirit и 3М, с общо десетте си участника, наредиха страната ни на 7-мо място в класацията за най-много представители от съответна държава. Лидер в нея без конкуренция е Китай със 122 регистрирани потребители, следван от Индия с 60 души и Швеция с 44.

Към момента конкурсът се намира в трети етап на регистрация и е отворен за нови отбори до 24 януари 2011 г.

Победител в етап 1  – за най-добро отборно представяне и слоугън е екипът SnowBugs от Швеция, а българският отбор Mobile Spirit се нареди в топ 5 на най-атрактивни презентации.

Етап 2 – най-обещаваща бизнес възможност, беше спечелен от китайския екип MINELab и идеята AugmentedEyes, насочена към енергоспестяващите възможности на свързаните устройства.

Глобалното състезание, което се провежда съвместно със Sony Ericsson, е отворено към студенти, малки и средни компании. Задачата е да се разработи приложение, базирано на Android платформа, обвързано с темата „Свързани неща” и използващо поне един Ericsson програмен интерфейс – Ericsson Labs API.

Наградите за всяка категория (студенти и компании) са:

• 1-во място: 15 000 евро и Sony Ericsson телефони;
• 2-ро място: 10 000 евро и Sony Ericsson телефони;
• 3-то място: 5 000 евро;
• 4-то и 5-то място: почетни грамоти.

Ericsson чертае бъдеще от 50 милиона свързани устройства, влияещи върху начина ни на живот и околната среда. Ето защо компанията се обръща към иновативните Android приложения, които могат да подобрят достъпа до информация или забавления.

Коментар