Антената на iPhone е провал на годината

Проблемът с антената на iPhone, известен като „антенагейт”, е най-големият провал на годината в областта на високите технологии, обяви CNN.

Няколко месеца след излизане на iPhone 4 темата за проблемите с неговата антена стана една от най-обсъжданите в медиите. Потребителите се оплакваха, че когато държат смартфона по определен начин, се губи сигналът.

Apple беше принудена да пусне специален калъф за устройството, който отстранява проблема. Същевременно Стив Джобс влезе в задочни полемики с конкурентите, след като обяви, че и техните смартфони имат същия проблем.

CNN поставя на второ място сред провалите 3D телевизията. Това е скъпа и все още нетърсена технология, която освен това изисква от потребителите да носят специални очила, е оценката на CNN.

На трето място в класацията на провалите попада проектът Microsoft Kin. Първоначално, Microsoft пусна два модела на смартфона, но по-късно беше принудена да се откаже от проекта, тъй като не срещна разбиране у потребителите.

Смартфонът Google Nexus One също е посочен от CNN като провал. Android устройството е добро, но с лош модел на продажби, който силно е ограничил неговото разпространение, заключава CNN.

Сред провалите попадат политиката на Facebook за промяна на конфиденциалността, услугата Google Buzz, хакерският пробив в базата данни на Gawker Media, модернизацията на Digg и музикалната социална мрежа Apple Ping.

Коментар