Уорън Бъфет инвестира във вятърна ферма

Уорън Бъфет контролира холдинга MidAmerican, който има 1393 мегавата вятърни съоръжения в експлоатация

Холдинговото дружество MidAmerican, което е 80% собственост на бизнесмена Уорън Бъфет чрез неговата Berkshire Hathaway, ще разшири капацитета си за производство на вятърна енергия в щата Айова.

Фирмата ще добави генератори за общо около 600 мегавата, съобщи GreenTech.bg. Това не е първото мощно настъпление на MidAmerican във възобновяемата енергия и по-конкретно вятърната енергия. В момента дружеството има 1393 мегавата вятърни съоръжения в експлоатация. Но поръчката на 258 турбини Siemens, всяка с 2,2 мегавата капацитет, си е сериозно „допълнение“.

Турбините ще бъдат разположени в пет окръга Айова през следващата година и имат общ капацитет от 593 мегавата. Това е достатъчна мощност за 190 000 домове, според MidAmerican.

От производителя Siemens обещават да има хляб за местните „зелени работни места“. Фирмата ще произвежда турбините в заводите си във Форт Мадисън, Айова.

Коментари по темата: „Уорън Бъфет инвестира във вятърна ферма”

добавете коментар...

  1. Електрификация+съветска власт...

    Кой каза, че комунизмът е мъртъв? Ето, че чрез ВЕИ кампанията са унищожени основните капиталистически принципи – няма конкуренция, няма свободно предприемачество. Просто нашите хора получават правото да прибират парите на обществото. При това абсолютно гарантирано дори и за внуците им. Остава ние да гоним къде вятъра, къде Михаля…

Коментар