Бизнесът гледа с оптимизъм към 2011 година

Бизнесът в световен мащаб е оптимистично настроен за 2011 година. Компаниите очакват по-нататъшен ръст в продажбите, който ще им позволи да инвестират в информационни технологии за своето развитие, сочи анализ на Zoomerang и GrowBiz Media.

 
Повечето представители на малкия и среден бизнес дават положителна прогноза за работата на своите компании през новата година

 

84% от анкетираните представители на малкия и среден бизнес, отговорни за вземане на решения, са дали положителна прогноза за работата на своите компании през новата година. Те се надяват да увеличат или в най-лошия случай да запазят нивата на продажби от 2010-та.

Много от компаниите планират да наемат на работа нови служители и да обновят технологичната си структура.

Оптимизмът, с който малкият и среден бизнес очаква 2011 година, дава основание да се надяваме на увеличение на броя на работните места, коментират от Zoomerang пред eweek.com. В последните години компаниите бяха ориентирани към използване на икономични решения, но през 2011-та бизнесът ще започне постепенно да увеличава своите инвестиции.

Според изследването, през новата година компаниите ще отделят по-голямо внимание на усъвършенстването на използваните технологии. Приоритетни задачи са обновяването на софтуера (29%) и технологичното оборудване (24%). Средства в модернизация и създаване на собствени уеб сайтове ще вложат 17% от анкетираните.

Резултатите от проучването свидетелстват за възстановяване на бизнеса на малките и средните компании, както и за тяхната готовност да инвестират, което ще доведе впоследствие до ръст на икономиката, коментират от GrowBiz Media.

Подобни изводи прави и проучване на Prepaid Expense Card Solutions за американския пазар. В него 71% от представителите на бизнеса са съобщили за по-високи от очакваните резултати на компаниите си през изминалата 2010 година.

Коментар