Xerox върви към нулево замърсяване

За да сведе въглеродния си отпечатък до нула, Xerox е понижила емисиите на парникови газове от дейността си с 31 процента от 2001 г. до 2009 г. Това е резултат от подобрена енергийна ефективност, нови технологии и усъвършенствани практики на управление, сочи доклад за глобалния принос на компанията в устойчивото развитие.

 
Xerox е понижила емисиите на парникови газове от дейността си с 31 процента от 2001  до 2009 г.  

Xerox е надминала миналогодишната си цел да постигне ръст в сертифицирането с Energy Star – 92 процента при новите продукти, които отговарят на строгите изисквания на програмата от юли 2009 г., което е 12 процента повече от 2008 г.

Фабриката за ЕА (емулсионно-агрегиран) тонер в Уебстър, САЩ е постигнала пълна безотпадност. Първоначално целите са били за постигане на 97% безотпадност на съоръженията чрез повишаване степента на рециклиране и повторна употреба до 2012 г.

За постигане на целите си за нулево замърсяване, Xerox установи партньорство със световната компания за рециклиране Close the Loop. Тя предлага на клиентите повече възможности при връщане на употребени материали, като тонер касети и фюзери.

През февруари, Xerox придоби Affiliated Computer Services, голяма компания за аутсорсинг на бизнес и ИТ процеси. Заедно с нея, Xerox разработва пакетни бизнес процеси и практики, като предоставя единен източник на отчетност и ключови показатели за дейностите, насочени към обществения принос на компанията.  

Докладът на Xerox за глобалния й принос в устойчивото развитие представлява изчерпателен преглед на дейностите и прогреса на компанията в областта на корпоративната социална отговорност: природосъобразност, управление и етика, удовлетворение на клиентите, етническо разнообразие сред служителите, развитие на екипа, корпоративно дарителство и доброволни инициативи.

Коментар