Мегатекс създаде LED екран със соларен панел

Българска компания създаде първия в света LED екран с интегриран соларен панел. Продуктът на Мегатекс АД обединява LED технология и възобновяема енергия.

Ефективният и екологичен екран е първият по рода си в света, твърди компанията. Соларният панел има мощност от 5 киловата и ще осигурява енергия за електронното оборудване на екрана.


Изпълнителният директор на Мегатекс Николай Зарков показва LED екран, разработен от компанията

Новият екран е предвиден за ползване на открито и може да се инсталира на стадиони и концертни съоръжения, както и да се използва като билборд. Може да се инсталира и на места без достъп до електричество, като например магистрали.

Мегатекс продава своите продукти на четири континента – Европа, Америка, Африка, и Азия. Въвеждането на ефективния, екологично чист екран ще осигури на фирмата път към нови пазари и ще заздрави позициите й там, където вече познават нейните продукти.

Продуктовата гама на Мегатекс включва LED стени, екрани, спортни системи, дигитални часовници и термометри, както и дигитални транспортни системи. През 2010 г. фирмата достигна до 30 000 продажби на LED табла на българския и международния пазар.

по темата: „Мегатекс създаде LED екран със соларен панел”

добавете коментар...

  1. сиси

    ЛЪЖАТ, ЛЪЖАТ, ЛЪЖАТ, нищо такова не са направили, те нямат нито един инженер. фирмата е от 10 човека :))))

  2. Poly

    Естествено че няма как да стане. Това е поредната партенка от тази фирма.

  3. Бат Илия

    Някой може ли да помогне, че нещо не сващам. Доколкото съм запознат със соларните панели за да се получат 5 кВата трябват много десетки квадратни метра панели. Показаният на снимката едва ли е повече от 8-10 кв метра.

Коментар