Таблетите „уволнили” шефа на AMD

Внезапното напускане на Дирк Мейер от поста на CEO в AMD е причинено от много слабите позиции на компанията в бизнеса с таблети, където обаче присъства основният конкурент Intel.

 
Дирк Мейр стабилизира AMD, но таблетите костваха поста му  

Мейер е поискал от борда на директорите да бъде освободен от заемания пост, твърди electronista.com, позовавайки се на осведомени източници. AMD не е разкрила официално причината за напускането на своя CEO.

Представител на компанията е заявил, че Дирк Мейер е пожелал да напусне, поради невисоки темпове на растеж, без обаче да уточни за кои продукти става въпрос.

„Движим се в правилната посока. Въпросът е в скоростта на движение и начините за увеличаването й”, коментира висш мениджър от AMD.

Компанията почти не участва на пазара за таблети, а наскоро излязоха няколко Windows устройства с процесори Intel. Чиповета AMD Athlon Neo, Turion Neo и Fusion E консумират повече енергия от Intel Atom и имат по-големи размери.

AMD не е конкурентна при таблетите и на ARM – чиповете с тази архитектура вече се използват широко в устройства от различни производители.

Съоснователят на AMD Джери Сандерс обаче критикува ръководството на компанията с прибързаното уволнение на Дирк Мейер, заради липса на резултати при таблетите. Според него, на борда на директорите ще е необходима вълшебна пръчка, за да победи Intel.

Коментар