Промяна в управленската структура на D-Link

Мрежовата компания D-Link обяви промяна в управленската си структура. Отговорностите на мениджърския екип в Централна Европа ще бъдат разширени и към тях се прибавя управлението на процеси в Източна Европа.

 
Майк Ланге поема директорската позиция за направленията Клиентска поддръжка, Бизнес развитие и продуктов маркетинг в D-Link Централна и Източна Европа  

Майк Ланге поема директорската позиция за направленията Клиентска поддръжка, Бизнес развитие и продуктов маркетинг в D-Link Централна и Източна Европа.

Андре Пастернак заема позицията Директор за продажбите към бизнес клиенти в Централна и Източна Европа. Той ще предаде част от предишните си отговорности в компанията като ръководител на партньорските продажби за Германия, Австрия и Швейцария на Томас Краузе, който до този момент заемаше позицията на Главен мениджър клиенти за Швейцария и Югоизточна Германия.

Ланге и Пастернак поеха временно отговорността за Източна Европа още през юни 2010 година. По това време D-Link реорганизира управлението си на Стария континент и обедини официално мениджмънта за Централна и Източна Европа в лицето на Томас фон Барос, вицепрезидент за целия район.

Настоящите назначения имат за цел да утвърдят стандартизирана бизнес структура на компанията в двата района. Стратегията е фокусирана основно върху позитивното развитие на корпоративния сегмент и продажбите към бизнес клиенти, както и върху усъвършенстването на партньорската програма на компанията.

„Мултилевъл” подход към търговския канал в Източна Европа

Структурата на търговския канал на D-Link в Централна Европа (Германия, Австрия, Швейцария) за B2B продажби бе въведена и за Източна Европа (Полша, Чехия, Словакия, България, Румъния, Унгария) в рамките на 2010 година под управлението на директора продажби Андре Пастернак. Част от тези промени бе и въвеждането на обща партньорска програма, която да подпомага търговците и системните интегратори (от малки и средни риселъри до големи консултантски компании от ИТ сектора) чрез предоставяне на услуги, удовлетворяващи специфични търговски канали.

 
Андре Пастернак заема позицията Директор за продажбите към бизнес клиенти в Централна и Източна Европа

 

За оптимална администрация на партньорските активности ще бъдат използвани специално разработени CRM и POS системи, които вече са внедрени в D-Link Централна Европа. В допълнение на чисто структурните промени, компанията планира провеждане на разширени маркетингови кампании, които да подпомагат реализирането на новата стратегия.

Лоялността на съществуващите партньори и по-нататъшното развитие на мрежата в Източна Европа ще се насърчават с разработена в Германия ексклузивна бонусна програма “D-Link Business Energizer”. Тя ще даде възможност на риселърите да се възползват от широк набор от обучителни и информационни услуги, както и да получават атрактивни награди за лоялността си, независимо от страната, в която оперират.

Разширено портфолио от услуги в търговския канал

Паралелно с работата по разширяване на търговската мрежа, D-Link планира и непрекъснато нарастване на набора от услуги по поддръжка в Източна Европа. Майк Ланге ще поеме отговорността за успешното пазарно представяне на модела за стандартизирани цени и условия по продажбите, както и за развитието на т.нар. DAS (D-Link Advanced Services) пакети от услуги. Те включват, например, централизирано управление на центъра за поддръжка и клиентски запитвания.

Техническите инженери на D-Link ще бъдат свързани помежду си чрез виртуална платформа, която ще им даде възможност за ефективна обмяна на информация и ще премахне географските бариери при споделяне на специфични технологични знания.

Коментар