AMD има потенциал да поевтини производството

Производителят на процесори AMD има сериозни резерви за намаляване на себестойността на своите продукти. Предполага се, че след напускането на главния изпълнителен директор Дирк Мейер компанията ще промени политиката си, като увеличи поръчките за тестване и опаковане на чипове към външни компании, съобщи digitimes.com.

В момента AMD възлага само малко количество графични чипове за тестване и опаковка на други компании. За по-голямата част от процесорите си компанията предпочита сама да изпълнява тези операции, в завода си в Германия.

За първи път през второто тримесечие на миналата година AMD поръча тестване и опаковане на процесори на външна компания. Това беше тайванската Siliconware Precision Industries (SPIL). Производителите в Тайван се надяват подобни поръчки да станат практика за AMD.

Според анализатори, AMD ще увеличи обема на поръчките на операциите по тестване и опаковане на чипове към външни компании, за да намали себестойността на продукцията си. Освен SPIL партньор на AMD може да стане и друг тайвански производител – Advanced Semiconductor Engineering (ASE).

по темата: „AMD има потенциал да поевтини производството”

добавете коментар...

  1. Баба Вуна

    Оправете си грешката в заглавието !

Коментар