Gartner посочи Xerox за новатор в ECM

Корпорация Xerox е позиционирана в квадранта на новаторите в класация на Gartner за корпоративни системи за управление на съдържание (Enterprise Content Management – ECM) от ноември 2010 г.

ECM системите помагат на бизнеса да управлява документи и информация. Пакетът за управление на разнородно съдържание, който Xerox предлага, включва DocuShare, както и хостинг решения, предназначени за юридически и лизингови компании.

Възможностите на ECM са съчетани с инструментите на Affiliated Computer Services (ACS, компания на Xerox), което допълнително разширява обсега на ресурсите за управление на компании от всякакъв мащаб и от всеки бранш.

Решението Xerox DocuShare заменя тромавите дейности за обработване на хартиени документи с автоматизирани процеси – съхранявайки документация в сигурна и централизирана платформа за управление на съдържание.

Компанията предлага и BlitzDocs Collaboration Suite – безхартиено решение, което ускорява процеса по отпускане на ипотечни заеми за заемодатели и кредитополучатели. Xerox Litigation Services пък е патентована платформа за съхранение на документи със сериозни възможности за търсене и анализ, които повишават скоростта на преглед на документите.

Друго решение на Xerox в ECM областта е Online Document Management – обемен архив за съхранение на дигитални записи – за автоматизиране на счетоводството и пощенските услуги. Пакетът от софтуерни приложения MIDAS+ Healthcare Suite пък предлага стратегически решения за реформа в здравеопазването, включително управление на грижите за пациенти, управление на риска,  сравнителни статистики и регулаторни доклади.

Document Approval Routing Tracking
е уеб-базирано решение на Xerox за автоматизирано одобрение на документи във финансите и счетоводството.

Коментар