Предстои състезание за стартъпи

Технологичен форум в София ще даде възможност на стартиращи иновативни компании от региона да привлекат вниманието на глобални лидери в съответните области.

Тechnology Innovation Summit: Eastern Europe (TISEE), насрочен за 10 и 11 февруари в Рейнбоу Плаза, ще привлече водещи визионери в технологиите, мениджъри, инвеститори и предприемачи. Събитието е фокусирано върху технологичното развитие в Източна Европа.

Наред с лекции, интерактивни панели и мрежови сесии е предвидено и съревнование на стартъпи с фокус върху финансовите технологии, мобилните технологии и онлайн услугите, вкл. социални медии, персонализация и др.

Онлайн приложенията ще бъдат оценявани по критерии като пазарен потенциал, степен на готовност на продукта, потенциал на екипа и др.

След предварителна селекция ще бъдат поканени определени екипи да представят своите проекти на живо в рамките на 5 минути. Те ще имат още 5 минути да отговорят на въпросите на жури от експерти в индустрията.

Ще бъдат излъчени 3 отбора-победители (по един от всяка категория), които ще спечелят покана за участие в следващото seedcamp събитие, възможност за участие на основната конференция TISEE, както и възможност да представят фирмата си пред инвеститорите и ангели.

В момента се приемат онлайн кандидатури от стартъпите. Завършени онлайн приложения ще се приемат от 26-ти януари 2011 г.

Стартъпите трябва да имат екип от най-малко 2 души, поне един от основателите да е от Източна Европа, да могат да комуникират на английски език и да не са получавали досега финансиране от страна на институционални инвеститори. Изисква се също работещ прототип или продукт, а годишните приходи не трябва да надвишават €1 милион.

Коментар