DIR-815 – двубандов рутер с вградена IPv6 поддръжка

Мрежовата компания D-Link разшири портфолиото си от безжични маршрутизатори за цифровия дом с ново устройство от висок клас. DIR-815 осигурява на практика две безжични мрежи с възможностите си да работи едновременно в двата честотни обхвата – 2.4GHz и 5GHz и съответно да поддържа капацитет за предаване на данни със до 600Mbps.

 
DIR-815 – характеристики

• Един 10/100 Mbps Fast Ethernet порт за xSDL/кабелна свързаност

• 4 стандартни 10/100 Mbps Fast Ethernet порта

• Поддръжка на безжичните 802.11a/b/g/n стандарти

• Усъвършенствани функции по сигурността –NAT и SPI защитна стена, DMZ и филтрация по MAC адреси

• Поддържа WEP, WPA/WPA2, WPS криптиращ бутон

• Интелигентна технология за приоритизация на трафика, QoS

• Поддържа протокола IPv6
 

 

Маршрутизаторът е базиран на 802.11n технология с 2х2 външни антени, което  осигурява по-висока скорост и по-широк обхват на покритие, като в същото време е съвместим и със съществуващите 802.11a/g безжични устройства.

D-Link интегрира в DIR-815 и популярната си енергоспестяваща технология Green Ethernet. Рутерът притежава 5 Fast Ethernet порта (4 LAN и 1 WAN), които следят активно състоянието на включените към тях устройства и пестят електроенергия чрез автоматична активация на режима „в готовност”.

DIR-815 е сертифициран и напълно готов за бъдещата миграция към IPv6. Върху кутията потребителите ще открият логото IPv6 Ready Gold, което означава, че рутерът не само поддържа интернет протокола от следващо поколение, а и е съвместим с различни IPv6 устройства, включително и от други производители.

Устройството е предназначено за домашни потребители, които търсят максимална скорост на връзката, разширена функционалност и възможности за поддръжка на множество устройства в една безжична мрежа.

D-Link счита, че двучестотните устройствата като DIR-815  са бъдещето на 802.11n стандарта, най-вече поради ефективното използване на 5GHz честота. Тя е по-широка и с по-малък трафик от 2.4GHz, която в момента използват повечето безжични устройства (включително bluetooth адаптери и др.).

5GHz разполага и със значително повече неприпокриващи се канали – 23 (в сравнение с 3-те на 2.4GHz обхвата), като това гарантира максимално качество на услугите и безпроблемна работа на изключително чувствителни към трафика приложения като пренос на глас или HD телевизия в реално време.

Новият безжичен рутер на компанията подържа и технологията Smart Quality of Service (QoS), благодарение на която целият трафик автоматично се приоритизира и категоризира по начин, който осигурява видео стрийминг, HD TV и онлайн игри без закъснение, както и качествен VoIP трафик.

Коментар