Технологичен форум в ТУ-София среща ИТ компании с млади специалисти

На 21 февруари в Технически университет-София стартира технологичният форум BEST Engineering Week, който ще се проведе със съдействието на „Станга” ООД. Събитието се организира от Board of European Students of Technology-София и включва редица активности, сред които специализирани лекции, отборни състезания и технологични предизвикателства.

Като част от програмата на събитието „Станга” ООД ще приеме в офиса си в София участниците от Факултета по компютърни системи и управление на Техническия университет. В рамките на един ден те ще работят по казус за създаване на функционален прототип на уеб-приложение, ориентирано към социалните мрежи, съвместно с технически мениджъри от компанията. Най-изявените студенти ще получат предметни награди и предложение за платен стаж.

„Като водещ работодател в сектора „Станга” си поставя за цел да поддържа активен диалог с бъдещите специалисти в областта и да подпомага тяхното професионално израстване,” коментира Васил Генов, генерален мениджър на компанията. „За самите нас взаимодействието с талантливи младежи е привилегия и извор на свежи идеи и творчески ентусиазъм.” „Станга” ООД вече работи и по вътрешна програма за професионален старт на специалисти без трудов опит.

Коментар