Google обвини в „плагиатство” Bing

Google нападна Microsoft с обвинение, че копира в своята услуга Bing  резултатите от търсене в Google. Подозренията възникнали, когато Bing започнала да издава същите резултати, които предлага и Google при конкретни заявки с правописни грешки, съобщи engadget.com.

За да докажат твърдението си, в Google се погрижили търсачката им да генерира резултати при търсене на безсмислени думи като „mbrzxpgjys”, „hiybbprqag” и „indoswiftjobinproduction”, за които досега нито една търсачка не давала резултати с линкове. Google обаче добавил ръчно резултати с няколко страници.

След седмица започнали да се появяват аналогични резултати и при търсене в Bing. Уловката сработвала в 7-9 случая от 100. Тестовете са провеждани в Internet Explorer c интегриран Bing тулбар и включена функция Suggested Search.

Коментарът по случая от Microsoft е, че компанията използва определени алгоритми за подобряване на релевантността на предоставяните резултати при търсене. От софтуерната компания обаче не разкриват особеностите на действието на алгоритъма и категорично заявяват, че не копират резултатите на Google.

Коментари по темата: „Google обвини в „плагиатство” Bing”

добавете коментар...

  1. Мишо

    И в историята на компанията никога не е имало копиране, кражба на идеи или подобни. Всичко те са си измислили. Дано се усеща иронията в думите ми…

  2. Vankata

    Microsoft е най-големият разпространител на пиратски софтуер.

Коментар