Гърция затвори пиратски сайтове

Едни от най-популярните пиратски сайтове в Гърция, генерирали стотици хиляди евро от нелегална дейност, бяха затворени, съобщава местната национална група на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI). Това е станало след серия от полицейски акции из цялата страната.

Пиратските платформи са били едни от най-големите източници на нелицензирано съдържание онлайн в Гърция и са предлагали музика, филми, игри и софтуер. Координирани акции са били проведени в столицата Атина, градовете Кавала и Флорина, след сигнали на правозащитни организации.

Петима са арестуваните, заподозрени в нарушаване на закона за авторското право, а по време на полицейските действия са иззети значително количество техника и документи.

В хода на акцията става ясно, че в случая са замесени заподозрени и от други страни, като в момента Интерпол работи заедно с полицейски служители от няколко европейски държави. Според първоначалната информация и иззетите документи, собствениците на сайта thegreekz.com и останалите, срещу които е проведена акцията, са генерирали над 230 хиляди евро от реклама и такси за достъп до сайтовете, нелегално разпространяващи съдържание със защитени права.

Спрените сайтове са привличали общо около 15 млн. посещения на ден. За сравнение – едни от най-популярните сайтове в България генерират по около 1,5 млн. дневни посещения, уточниха от Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП).

по темата: „Гърция затвори пиратски сайтове”

добавете коментар...

  1. Malak

    До редакторите.
    За втори път пускате непроверен фишек. Съдейки по рекламите на сайта Ви , тези фишеци са напълно оправдани от маркетингова гледна точка. Но, реално подвеждате хората.

  2. Васко

    Пък и сайта http://thegreekz.com си работи та пушек се вдига 🙂 Сигурно някое локално фтп-нце са им задигнали и хайде лапай народе новините. Същите смешници като навсякъде та и у нас.

  3. Васко

    Нещо да не са се объркали с тия 15 милиона посещения, защото Alexa показва съвсем друго. Бая назад са в класацията след арена и замунда – http://www.alexa.com/siteinfo/thegreekz.com#
    Както и да е… важно е да се пишат глупости и ако има балъци да им вярват 🙂

  4. ЗРИТЕЛ и ПИРАТ НА ИНТЕЛЕКТ

    Абе защо ги затварят, а не си търсят парите в СЪДА – търговска полза за имали, използвайки интелектуалната собственост по трасето си! Това трябва да е принципът!
    Защото всъчщност, това си е БЕЗПЛАТНА ВИТРИНА и ПРОБЕН ПЕРИОД. Ето сега вече държателите на правата имат ориентир, колко клиента има – и така да си водят преговори с тия дистрибутори. И ако не стане за толкова – ИМА СИ СЪД и ЕКСПЕРТИЗИ и ЧИСТ ТЪРГОВСКИ СПОР БЕ!
    Това трябва да е ПРИНЦИПА В ЦЯЛ СВЯТ, а не да е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по нркъв си анахронизъм – чл.172а от Нак. Кодекс. МОНОПОЛ и МЪРЗЕЛИ съдава той. А да се напънат да се Разпространят и чак тогава да си преценят, че не са се ПРЕЦАКАЛИ, а ДАЖЕ са се ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАЛИ от риска на предприемача – дистрибутор!
    БАСИ, колко време минава, за да ПРОСВЕТНЕ НА ТЪПУНГЕРИТЕ в едно Общество !?!?!!? Жалка картинка…

Коментар