Intel критикува сделката Nokia-Microsoft

Обявеното наскоро партньорство между Nokia и Microsoft предизвика разнопосочни реакции в индустрията. Intel, който е свързан с Nokia по линия на операционната система MeeGo, заяви, че ще търси нови партньори в този проект.

От най-големия производител на процесори считат, че Microsoft е дала огромно количество пари на Nokia, за да премине съм Windows Phone, в резултат на което компанията се е отказала от MeeGo, предаде Ройтерс.
На среща с анализатори в Лондон по-рано тази седмица CEO-то на Intel Пол Отелини е заявил, че изборът на Nokia в полза на Microsoft, а не на Google Android, е направен по финансови мотиви.
Стивън Елоп, генералният директор на Nokia, е получил "невероятни предложения – парични" от Google и Microsoft, казва Отелини. От Google не крият, че са водили преговори с Nokia, за да я привлекат в лагера на Android.
Пол Отелини коментира също, че на мястото на Стивън Елоп не би взел решение да се обвърже с Windows Phone, а би избрал Android. По-добра стратегия е и MeeGo, смята още CEO-то на Intel.
На Microsoft ще бъде много трудно да разграничи своите продукти от останалите, използвайки Windows. На платформа Android това би могло да се направи много по-лесно, както и на  MeeGo.

Коментар