HP: оригиналните тонер касети са по-добри

Оригиналните тонер касети на HP надминават останалите марки съвместими консумативи, показва проучване, проведено от независима компания и огласено от HP. Тествани са 216 тонер касети за лазерни принтери, като техните резултати са сравнявани с касетите на НР, които се продават в Европа, Африка и Близкия Изток (ЕМЕА).

Общо девет големи марки презаредени или съвместими тонер касети са включени в проучването и са получени следните резултати:

– По отношение на цялостната надежност, оригиналните тонер касети на НР не са дали нито един дефект по време на тестовете. За разлика от тях обаче 41,7% от 216-те тествани касети с марка, различна от тази на НР, са показали дефекти.

– Средно 97% от всички отпечатани страници с оригиналните тонер касети на HP са определени като приемливи за всички видове употреба, включително разпространение извън компанията сред клиенти, търговци и доставчици. За сравнение, средният резултат на другите 216 касети е едва 61%.

– При 87 от 216-те касети на други производители половината или повече от отпечатаните страници са били годни само за вътрешна употреба или са били с напълно неприемливо качество.

– По време на тестовете, консумативите за лазерни принтери на НР са показали стабилно прилепяне на тонера към хартията, докато при останалите касети е имало случаи на проблеми при нанасяне на тонера върху хартията. Когато тонерът не се нанесе добре, има много голям шанс той да падне или да се полепи върху другите страници.

– Повечето от касетите с марка, различна от НР, са отпечатали по-бледи текст и графики в сравнение с оригиналните тонер касети на НР.

Клиентите трябва да вземат предвид всички разходи, ако искат да направят информирано решение за покупка на консумативи, като те трябва да имат предвид няколко факторa, вкл. качество, надеждност и продуктивност, коментира Луис Касадо, маркетинг директор „Лазерни и бизнес решения за печат“ за ЕМЕА в НР.

„На практика в дългосрочен план съвместимите или презаредените тонер касети могат да струват на бизнеса до 20% повече, отколкото оригиналните тонер касети на НР“, казва Касадо.

Проучването QualityLogic 2010, проведено за HP, сравнява оригинални монохромни касети за принтери HP LaserJet (HP 36A и 64A) с девет различни марки тонер касети, които са налични в EMEA за принтери HP LaserJet P1505 и P4015.

по темата: „HP: оригиналните тонер касети са по-добри”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Моя HP1018 със съвместима касета работи перфектно, докато оригиналната работи със страхотно скърцане и самия тонер не се изразходва до края. HP нека си хвалят магарето, но и другите производители не им отстъпват. Да не говорим за цена… А по принцип и оригинала и съвместимата са made in China.

Коментар