Lenovo застига Apple при моноблоците

Lenovo конкурира все по-силно лидера на пазара на моноблок компютри – Apple. Благодарение на продажбите в Китай, Lenovo много бързо се изкачи на второ място в сегмента и вече съперничи на Apple за първото място в световен мащаб, пише digitimes.com.

 
Lenovo Idea Centre предизвиква епълския iMac  

През четвъртото тримесечие на миналата година продажбите на десктопи Lenovo са нараснали с 23% и възлизат на 4,22 милиона броя. Значителна част от продажбите съставляват именно моноблок компютрите.

Apple пък държи около 30% от световния пазар на моноблок компютри през 2010 година. На територията на САЩ компанията има безпрецедентен дял от 75-80%, който е атакуван от конкурентите, които се опитват да наложат своите продукти.

При моноблок компютрите мониторът и системният блок са обединени, като така се спестява работно пространство. Apple е пионер в този сегмент и настоящ лидер с моделите iMac.

по темата: „Lenovo застига Apple при моноблоците”

добавете коментар...

  1. !!!

    Поръчкова статийка без съмнение 🙂
    А някоя умна глава прави ли сравнение между цената на едно ***** и един Епъл моноблок….тва е все едно да напишеш Тойота изпревари по продажби Брабус :))))

Коментар