Globul посреща десет нови стипендианти

GLOBUL посрещна десет нови стипендианти в компанията на официално събитие, което се проведе в централния офис на оператора. За пета поредна година, GLOBUL дава на студентите възможност да натрупат практически опит в реална корпоративна среда, да обогатят своите знания и да спечелят постоянно работно място в компанията.

За пръв път тази година GLOBUL отпусна десет стипендии на талантливи студенти в областите „Телекомуникации и IT”, „Маркетинг”, „Право”, „Финанси” и „Човешки ресурси”  от няколко водещи университети в България – Технически университет, СУ „Св. Климент Охридски”, Нов български университет и Университета по национално и световно стопанство.

Отличените стипендианти ще се присъединят към екипа на GLOBUL в следните дирекции – „Продукти и услуги”, „Стратегически финанси”, „Реклама и комуникация”, „Правни отношения”, „Изграждане на мрежата”, „Експлоатация и поддръжка на мрежата”, „Управление качеството и планиране на мрежови услуги” , „Радио и пренос”, „Комутация и услуги”, „Човешки ресурси и администрация”.

Стипендиантите ще получават месечна стипендия до придобиване на бакалавърска степен и ще имат право на участие в ежегодната лятна стажантска програма на оператора. За пръв път студентите ще имат възможност да натрупат практически опит извън стипендиантската програма, като работят по три часа седмично в компанията под ръководството на персонален наставник.

„Тази година GLOBUL разшири обхвата на Стипендиантската си програма – за пръв път инициативата бе отворена не само за Технически университет – София, но и за други висши учебни заведения. В програмата бяха включени също така нови корпоративни звена за прием на стипендианти. Впечатлени сме от знанията и мотивацията на студентите, които избрахме. Всички ние в GLOBUL им желаем успех по пътя към бъдещата им кариера!” – заяви Борис Тачев, директор „Човешки ресурси и администрация”  в GLOBUL.

Петата Стипендиантска програма на GLOBUL бе обявена през ноември 2010 г. по време на форума „Дни на кариерата” в Технически университет – София. Стипендиантите бяха избрани след прецизен подбор на повече от 200 кандидатури и провеждане на допълнителни тестове и интервюта. Всяка година над 30% от участниците в Стипендиантската и Стажантската програма на GLOBUL в последствие започват работа в компанията.

Коментар