Boyden: Саша Безуханова е сред най-влиятелните бизнес дами

Саша Безуханова има ключова роля за успеха на HP в Централна и Източна Европа
(снимка: Boyden)

Саша Безуханова, директор публичен сектор за Централна и Източна Европа в HP, даде обширно интервю за най-новото издание от поредицата „Boyden Leadership Series”. Авторите на публикацията представят Саша като една от най-влиятелните бизнес дами в Европа.

Интервюто се фокусира върху виждането на Саша за лидерството, облачния модел и отговорността за обучение и развитие на следващото поколение.

„Саша е спечелила своята репутация като една от най-влиятелните бизнес дами в Европа. Тя има уникалната възможност да изгражда партньорства и притежава разбиране за ключовите фактори за постигане на успех в един развиващ се регион. Нейният опит в изграждане на бизнес чрез основни трансформации в правителствения и частния сектор е довел до успеха на HP в Централна и Източна Европа”, коментира Даниела Осиковска, управляващ партньор в Boyden Sofia.

Саша Безуханова отговаря за бизнеса на HP в публичния сектор в 27 страни, вкл. Русия, в Източна Европа, Западните Балкани и Централна Азия. Тя започва своята кариера в HP през 1994 година като мениджър в Computer Systems, а по-късно оглавява офиса на HP в България. Под нейно ръководство HP става водеща ИТ компания в региона.

Екипът на HP България разработва инфраструктурата и едни от ключовите услуги на трите най-големи телекома в региона, за индустриални организации, публични и финансови институции. Саша има основна заслуга за важни инвестиции на HP, вкл. създаването на Global Delivery Center.

Лидерските умения на Саша, силната й представа за състоянието на ИТ индустрията и потенциала в Източна Европа и Азия правят това интервю много интересно четиво за мениджъри в бранша, коментира Трина Гордън, президент и CEO на Boyden World Corp.

Boyden е глобален лидер в сектора за търсене на мениджъри и консултации в областта на човешките ресурси за широк спектър от индустрии. Компанията оперира в над 40 страни по света.

Коментар