Vista ще насърчи бизнеса с TV карти за РС

Новата операционна система Vista ще доведе до ръст в бизнеса с TV карти за персонални компютри. Това очакват компании, които продават подобни продукти на крайни клиенти и на РС производители.
Според Animation Technologies, версията Vista Premiun Edition ще увеличи пазара на OEM TV карти, които се продават вградени в готовите системи.
Продажбите на Vista Basic Edition пък ще доведат до нарастване на покупките на TV карти от магазинната мрежа, тъй като потребителите ще искат да се възползват от новите, по-добри възможности за развлечение на операционната система.
Animation Technologies е тайвански производител на TV карти, който пласира продуктите си основно в Европа и САЩ. 60% от продажбите на компанията са на OEM продукти, а останалите 40% – на TV карти през ритейл каналите, според информация от digitimes.com.
Потребителската версия на Vista се очаква да излезе на пазара в края на този месец или началото на февруари. Бизнес изданието на операционната система е в продажба от края на ноември м.г.

Коментар