Apple ще се купува и без Стив Джобс

Apple ще остане успешна компания, дори когато Стив Джобс вече не е на кормилото й. Евентуално негово оттегляне няма да повлия съществено на покупките на продукти от потребителите на марката, сочат резултати от проучване на RBC Capital Markets и ChangeWave.

Още по темата:  
От Apple не казват кой ще наследи Стив Джобс  
Спрягат Ерик Шмид за шеф на Apple  
Акциите на Apple следват здравето на Стив Джобс  
Стив Джобс избран за CEO на десетилетието  

93% от анкетираните са заявили, че ще продължат да купуват продукти на Apple или няма да променят рязко навиците си, когато Стив Джобс напусне компанията. Само 7% от потребителите твърдят, че няма да купуват повече Apple продукти.

Проучването е проведено сред 3091 потребители в периода от 31 януари до 9 февруари. Както е известно, през януари CEO-то на Apple излезе в безсрочен отпуск.

Подобни проучвания бяха правени и по-рано. През 2008 година 18% от потребителите твърдяха, че ще престанат да купуват Apple, ако Стив Джобс се оттегли. На следващата година обаче, когато Джобс беше в продължителен отпуск по болест, акциите на компанията, оглавявана от Тим Кук, се повишиха със 144%. Според анализатори, именно този факт е обърнал настроенията на потребителите и сега те са много по-спокойни за бъдещето на компанията.

След като през януари Стив Джобс излезе в отпуск, инвеститорите изразиха сериозно безпокойство. Имаше натиск да се обяви наследник за поста CEO, но акционерното събрание отхвърли подобна идея. Според анализатори от Уол Стрийт, в Apple има достатъчно талантливи ръководители, които могат да заменят Стив Джобс.

по темата: „Apple ще се купува и без Стив Джобс”

добавете коментар...

  1. Възмутен

    Що за дума е респондентите?!

  2. Н

    Епъл никога няма да са водещи, спокойно, вече са тръгнали по нанадолното:)

  3. Любо

    Apple,разбира се!!!И се надявам най-после да станат наистина ВОДЕЩИ

  4. Вальо

    А какви ще са следващите продукти след като се оттегли Стив Джобс?

Коментар