Започва състезание за уеб разработчици

Microsoft обяви състезание за уеб разработчици, в което победителят ще спечели $9000 и пълен VIP пакет за конференцията Future of Web Apps Las Vegas в края на юни т.г.

Dev Unplugged цели да предизвика уеб разработчиците да изследват възможностите на новия браузър Internet Explorer 9 без употребата на плъгини. HTML5 и свързаните с него технологии, заложени в IE9, който вече е напълно завършен функционално, дават на разработчиците средствата за създаване интерактивни и прецизни приложения.

Очаква се Dev Unplugged да бъде форум, на който разработчици от цял свят ще имат възможност да покажат таланта си и да демонстрират новите насоки, в които се развива уеб пространството. Състезанието стартира на 1 март, а крайният срок за подаване на проекти за участие е 9 май 2011 г.  

Правилата:

– Без плъгини: проектите трябва да се придържат към HTML/CSS/JS от страна на клиента, a от страна на сървъра няма ограничения.

– Съвместимост: проектът трябва да работи еднакво добре на IE9, Chrome 9 Beta и Firefox 4.0 Beta.

– Естествено уеб пространство: търсят се проекти, чиито качества и бързина са съизмерими с тези на декстоп приложенията.

Състезанието търси проекти в категориите игри и музика (условия). Победителите в двете категории ще спечелят по $5000, а голямата награда е в размер на $9000 и посещение на конференцията Future of Web Apps Las Vegas. Microsoft е предвидила общо 9 големи награди и 9 почетни приза.  

Авторитетно жури, съставено от експерти в HTML5, дизайн/UX, гейминг и музикалната индустрия, ще оценява разработките на топ 40-те финалисти по креативност, качество на имплементацията и съвместимост с темата на състезанието.

Процесът по подаване на проекти няма да бъде публичен първите 4 седмици, след което ще е публично достъпен, за да може всеки да гласува за своите фаворити. След приключване на крайния срок за подаване на проект, ще бъдат избрани 40 финалисти, които журито ще оцени, за да избере големите победители.

Коментар