Капризни или не, талантите са най-търсени

Близо две трети от работодателите целенасочено търсят талантливи и уникални специалисти в професионалните общности и сайтовете за работа. Това сочат резултатите от проучване на компанията HeadHunter сред 600 компании.

За да имат такива хора, работодателите са готови да им предложат по-високи заплати и кариерно израстване. Много от предприемачите също така нямат никакви скрупули да отвличат таланти от своите конкуренти.

Останалата една трета компании не търсят целенасочено талантливи служители. Само 7% от работодателите въобще не приемат на работа уникални специалисти с мотива, че такива служители са прекомерно амбициозни, имат високи изисквания към заплащането и не се задържат повече от година на едно място.

Когато правят избор между талантливи кандидати с претенции за висока заплата и обикновени кадри със средно заплащане, две трети от работодателите се съобразяват с позицията, за която търсят човек. 18% от анкетираните предпочитат категорично таланта, а 16% наемат редовия кандидат за работа.

Коментари по темата: „Капризни или не, талантите са най-търсени”

добавете коментар...

  1. Sap

    Това къде ли е в пространството и времето??

Коментар