Фирми с ERP системи внасят годишни отчети в края на януари

„Счетоводство и годишни финансови отчети” бе темата на ежегодния семинар, организиран от АПИС съвместно с Института на дипломираните експерт-счетоводители и Съюза на счетоводителите в България. Традиционно събитието събра финансисти и счетоводители с гост лектори и признати имена в областта на счетоводството. За поредна година организаторите на семинара бяха поканили като гост на събитието LLP Dynamics България – водещ партньор за ERP решенията на Microsoft за България. В специална лекция Божидар Крапчев – управляващ партньор на LLP Dynamics България, представи предимствата на системите за управление на бизнеса.

 „Разликата между работата на счетоводителя от 80те и на неговия колега през 2011 е компютъра. Проблемът е, че все още финансистите не използват на 100% преимуществата, които новите технологии позволяват", заяви той.

На презентацията си г-н Крапчев представи ERP решенията на Microsoft Dynamics АХ и NAV, като подчерта несъмнените ползи за всеки бизнес в посока отпимизиране на разходите и анализиране на вътрешнофирмените и външните процеси. Г-н Крапчев изтъкна, че системите за управление на бизнеса позволяват освен улеснена оперативна работа за счетоводителите и лесно извеждане на управленски справки, така и планиране, което може да се извършва по всяко време, дори преди да е приключило осчетоводяването за отчетния период.

“Наш клиент, който успешно работи с такава система приключи счетоводната 2010 година на 10 януари и 5 дни по-късно вече одиторите инспектираха процесите”, допълни той.

Божидар Крапчев  покани счетоводителите и мениджърите на компаниите на безплатен тест-драйв, който ще се проведе на 1 април 2011г. в офиса на компанията в София.

“Освен, че това е деня на шегата, това е и много специална дата за нашата компания. На 01 април 2000 година LLP България стъпи на българския пазар и вече 11 години е стабилен партньор, както на Microsoft, така и на нашите клиенти”, сподели Крапчев.

Събитието ще представлява мини семинар, на който присъстващите счетоводители, финансисти и мениджъри ще могат да се запознаят по-подробно как работи една ERP система и какви са нейните функционални предимства. Желаещите да „подкарат” системата на място в офиса на компанията ще имат възможност лично да управляват реални процеси и да научат как ERP системата дава специфични за всеки бизнес решения.

Коментар