БАЙНЕТ България разширява бизнеса си в корпоративния сектор

Мрежовите решения от висок клас за корпоративния и публичния сектор са във фокуса на БАЙНЕТ България, стана ясно от двудневния семинар на компанията в София. Тя е част от групата RAD BYNET, която отвори офис у нас през септември, след сключване на договор с БТК на стойност от 15 милиона долара. Проектът поддържа услугата ADSL на телеком оператора.
БАЙНЕТ работи също по внедряване на първа по рода си у нас комуникационна система за сигурност в СОТ. В този проект системният интегратор си партнира с компанията „Сектрон”, която е доставчик на техниката за СОТ.
БАЙНЕТ има интереси и в областта на отбраната у нас, където може да приложи решенията и опита на BYNET Data Communications с големи клиенти като израелските сили за сигурност и военна промишленост.
Компанията присъства осезаемо в сегмента на услугите, стана ясно още на семинара. Тя ще предлага на българския пазар решения за по-бърз и по-сигурен пренос на данни в областта на газоснабдяването, комуникациите в жп транспорта и други сектори, като целта е да се намалят разходите за поддържане на инфраструктурата.
В банковия и финансовия сектор компанията предлага решения за по-ефективни и сигурни комуникации. Банките могат да използват специални RAD устройства в своите телефонни централи, за да комуникират без да имат нужда от централите на БТК.
Според Гил Фелдбърг, регионален мениджър по продажбите за Южна Европа, едно от основните предимства на RAD BYNET Group е, че компанията предлага решения за клиентите си „от край до край”. Т.е. клиентът получава един напълно завършен продукт и не му се налага да търси други доставчици, които да завършат внедрената система. За целта компанията разчита на партньорства с лидери в индустрията като Cisco, Microsoft, Juniper, Nortel, Dell и други.
Това, което прави компанията предпочитан партньор на българския пазар, според Фелбърг, е че тя притежава сертификати за покрити изисквания, според европейските и световните стандарти. С влизането на страната ни в Европейския съюз, ще се наложи на много фирми както от държавния, така и от частния сектор да покрият европейските стандарти, като БАЙНЕТ ще помогне това да се случи по-бързо и на по-ниски цени, добави Фелбърг.
Наскоро БАЙНЕТ България привлече на длъжността „Мениджър бизнес развитие” Александър Александров, който има над десетгодишен опит във високотехнологични фирми у нас и в чужбина.

Коментар