Софтуер „Потребител” праща сигнали към КЗП

Българският потребител вече може да се възползва от безплатно приложение за своя смартфон с информация за потребителските права, актуални данни и телефони за връзка с повечето държавни контролни и регулаторни органи у нас. То е достъпно за сваляне от страницата на епълската услуга iTunes, съобщи Комисията за защита на потребителите.

 
Приложението "Потребител" позволява заснемане на всяка нередност в търговски обект и изпращане на сигнал към КЗП  

Приложението е предназначено за една от най-популярните мобилни платформи и реално може да се използва от всички притежатели на iPhone, iPad и iPod Touch. В бъдеще може да се появят и версии за Android и Windows Mobile устройства.

Уникална функционалност на продукта е възможността за заснемане на всяка нередност в търговски обект и за незабавно изпращане на сигнал до КЗП.

Практиката сочи, че ако това не се направи веднага, впоследствие, след като ефектът от причинената вреда отмине, повечето потребители решават, че не си заслужава да полагат усилия и да губят време да информират контролните органи.

В КЗП вече има получени сигнали, генерирани от „Потребител”. Броени дни след пускането на приложението, то е свалено и инсталирано от няколко хиляди български потребители.

„Потребител” е резултат на публично частно партньорство и за неговото създаване не са изразходвани средства на българския или европейския данъкоплатец. Държавен контролен орган и частна компания са си партнирали успешно в името на обща кауза – потребителското право.

Даунлоуд: Потребител

Коментар