НАП очаква оферти за е-управление

Националната агенция за приходите ще кандидатства с проектни предложения по Оперативната програма „Административен капацитет” (ОПАК) за подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление.

Приходната агенция е допустим бенефициент по програмата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. НАП очаква да й бъдат предоставени общи индикативни ценови оферти за дейностите по две проектни предложения:

1. Повишаване на нивото на информационна сигурност и защита на данните в НАП чрез подготовка за сертифициране по стандарт БДС ISO/IEC 27001:2006.

2. Разработване и внедряване на електронен регистър за обезпечаване на дейността по административно сътрудничество между държавите-членки на ЕС при събиране на публични вземания.

Индикативните ценови оферти следва да бъдат изготвени с посочени цени за всяка дейност и/или поддейност поотделно. НАП уточнява, че предоставените ценови оферти са само с индикативен характер и ще спомогнат за оценка на реалистичността на заложените в бюджета разходи по проекта.

На етап изпълнение на проекта, бенефициентът не се обвързва по никакъв начин с предоставените индикативни ценови оферти и ще избере оферта, валидна към конкретния момент, след провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП и подзаконовите актове по прилагането му.

НАП очаква оферти до 16 март, вкл. на факс: 9859 3163 или ел. поща: a.chakarov@nra.bg, v.shapkarov@nra.bg.

Коментар