Започват продажбите на iPad 2

Днес следобяд започват продажбите на второто поколение таблет компютри iPad 2. Пред магазините на Apple има опашки, както обикновено се случва, когато компанията пуска нов продукт.

Според различни източници в интернет, първото място на опашката пред магазина на Apple на Пето авеню в Манхатън струва 700 долара. То е изложено на търг и се държи от момиче, което го е заело преди две денонощия. Очаква се цената да се повиши още до началото на продажбите.

За лош късмет на купувачите, в Манхатън вали дъжд, така че чакането на опашка за iPad 2 няма да е от най-приятните им занимания.

iPad 2 се отличава от предходния модел по технически характеристики и дизайн. Таблетът е дебел 8,8 мм, което е с 4,6 мм по-малко от първия iPad, стана ясно по-рано този месец, когато Стив Джобс лично представи новия продукт.

iPad 2 разчита на двуядрен процесор A5, с двойно по-висока производителност от чипа на своя предшественик. Твърди се, че графичната подсистема на новия модел превъзхожда девет пъти първия iPad.

Цените ще бъдат напълно съпоставими с тези на предходния модел. Най-евтиният модел – WiFi версия с 16 GB памет – струва 499 долара. На върха е вариант с WiFi, 3G и 64 GB памет, чиято цена достига 829 долара.

по темата: „Започват продажбите на iPad 2”

добавете коментар...

  1. Безумие...

    <първото място на опашката … струва 700 долара. То е изложено на търг и се държи от момиче, което го е заело преди две денонощия.>

    Като че ли не могат да изчакат няколко дни и да си го купят… Ама така е, пада ни се, щом сме се устремили с бодра крачка към ..потребителското.. общество…

Коментар