Инфос България внедри QlikView в Трънчев ООД

CBA е една от водещите вериги супермаркети за търговия на дребно в България. Като част от търговската мрежа CBA, фирма Трънчев ООД притежава 8 магазина на територията на град Шумен. От създаването си през 1995г. до днес, Трънчев ООД се разраства значително, което води до усложняване на бизнес процесите и увеличаване обема на информация. Възникват множество трудности, свързани с липсата на адекватни информационни технологии. Мениджмънтът осъзнава нуждата от инструмент, който да консолидира и организира цялата информация и да извлича зависимости и тенденции, на база които се вземат правилните решения за бъдещото успешно развитие на компанията.

През 2010 г., в Трънчев ООД е внедрена система за управление на бизнеса Microsoft Dynamics NAV и специализираното решение за ритейл компании – LS Retail. След приключване на проекта по внедряване на ERP, в началото на декември 2010 г., Трънчев ООД стартира проект по внедряване на най-бързо развиващото се BI решение в света – QlikView. QlikView надгражда работещата в компанията ERP система, като извлича, обработва и анализира данните от нея, за да предоставя на мениджмънта ежедневно нужните им справки и анализи.

За по-малко от месец е внедрена последната версия на решението – QlikView 10. За изпълнител на проекта е избрана фирма Инфос България – партньор на QlikTech за страната.

С QlikView ръководството на Трънчев ООД следи ежедневно реализираните продажби и обороти по различни критерии – продукти, продуктови групи, категории, магазини за различни периоди от време. BI решението осигурява актуални справки относно движението на паричния поток, направените разходи, различните начини на плащане – чрез дебитни карти, ваучери, карти с отстъпки и др. QlikView предоставя детайлни справки за движението на артикулите в склада и чрез тях мениджмънтът планира доставките и поддържа оптимално количество артикули по рафтовете за всеки от магазините. Благодарение на интуитивния си интерфейс, потребителите могат лесно и бързо да ги достъпват само с няколко натискания на мишката и сами да променят сеченията на генерираните управленски справки. На база направените справки компанията увеличава удовлетвореността на своите клиенти и им предлага атрактивни промоции и отстъпки.

„Една от основните причини да изберем QlikView е начинът, по който визуализира данните – разбираемо и без излишна информация. BI решението ни дава нов подход и визия за данните и процесите в нашата компания, гарантирайки едновременно прозрачност на информацията и база за вземане на правилни решения за развитието на нашия бизнес“, казва Юрий Трънчев, Управител, Трънчев ООД.

Коментар