Phaser 6000/6010n – цветни компактни принтери за SOHO

Xerox България пуска на пазара два нови цветни принтерa за дома и офиса – Phaser 6000 и Phaser 6010n, които комбинират компактен дизайн, висока скорост и качество на отпечатаните материали.

Технологията за печат с емулсионно-агрегиран тонер (EAHG) създава нова концепция за цветен печат в SOHO сегмента, коментира Боряна Алексиева, риселър мениджър в Xerox България. Еднопасов механизъм прави тези модели най-компактните цветни устройства в класа им.

Phaser 6000 и Phaser 6010n печатат със скорост съответно 10 и 12 страници в минута за цветен и 12 и 15 страници в минута за черно-бял печат. Работят с разнообразни медии и формати, от етикети и картонени картички до пощенски пликове. Налични са USB 2.0 порт или свързаност с Ethernet 10/100.

Технологията с емулсионно-агрегиран тонер, комбинирана с резолюция 600x600x4 dpi, произвежда малки, по-плътни тонер частици за отчетлив текст и плавни цветни преходи. EAHG тонерът е разработен от Xerox първоначално за производствените дигитални преси на компанията и е типичен пример за това как индустриални технологии намират приложение и в малките устройства.

Новите принтери имат сертификат за енергийна ефективност Energy Star. Двата модела вече са налични в партньорската мрежа на Xerox България.

Коментар