Предстои конференция за информационна сигурност

Следващата седмица в София ще се проведе ежегодната международна конференция „IDC IT Security Roadshow”. В шестото издание на форума ще участват топ експерти, които ще разкрият последните тенденции в областта на информационната сигурност.

Събитието е част от серия конференции, провеждащи се в региона на Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка и събира на едно място експерти, анализатори, лидери от индустрията, ИТ професионалисти и крайни потребители, за да анализират последните тенденции и разработки в областта на информационната сигурност, да обменят опит и споделят добри практики, съобщиха организаторите от IDC България.

„ИТ сигурността винаги ще бъде област, в която трябва да инвестират всички организации, независимо от мащабите им, тъй като заплахите за сигурността никога няма да отминат. Предотвратяването на изтичането и загубата на данни става все по-сложно с промяната на начина, по който компаниите комуникират и правят бизнес по между си”, каза Томас Вавра, директор софтуерни проучвания в IDC CEMA.

Според него, бизнесът трябва да приеме и разбере реалността. „За щастие, методите, които позволяват на компаниите да се справят със ситуацията, също се развиват. Променят се и начините, по които организациите  подхождат към проблемите със сигурността, както и стратегиите за справяне с тях”, допълни Вавра.

„Бизнес светът се променя и от обикновен мониторинг на технологичния риск преминава към управление на корпоративния риск. В противен случай сме обречени”, сподели специалният гост-лектор на конференцията Рамсес Гайего, професионалист с множество сертификации и член на ISACA.

Конференцията ще засегне и други горещи теми, като нормативните изисквания за информационна сигурност; създаване на доверие в ерата на „облачните” решения – нов прочит на заплахите; одит при изнасяне на управление на ИТ дейности извън организациите; предоставяне на достъп на трети страни до корпоративни информационни ресури; чести пропуски в защитата на уеб приложения и други.

Партньори на събитието, което ще се проведе на 22 март в х-л Шератон, са системни интегратори и производители на решения за сигурност като Adacom, Printec Group, Verisign, Secunet и Stone Computers.

Коментар