Близо 2,4 милиона свалиха IE9 за денонощие

Новият браузър Internet Explorer 9 е свален от 2,35 милиона потребители за едно денонощие, според информация от Microsoft, на която се позовава electronista.com. Това е два пъти повече, отколкото свалянията на бета версията и четири пъти повече от предфиналната версия RC1.

Всяка секунда се извършват по 27 сваляния на IE 9, което е рекорден показател за браузъра на Microsoft. Историята на браузърите обаче познава и много други рекорди. Така например, през 2009 година Apple се похвали, че за три денонощия нейният браузър Safari 4 е бил свален 11 милиона пъти.

IE9 идва с редица подобрения. Microsoft е променила и опростила неговия интерфейс. Освен това браузърът поддържа хардуерно ускорение на видео. Новата версия поддържа актуалните уеб стандарти HTML5 и CSS3. От компанията акцентират върху подобрената сигурност.

Internet Explorer е най-популярният браузър в света, следван от Firefox и Chrome. Към края на февруари браузърът на Microsoft имаше пазарен дял от около 57%.

Месец март пък ще се окаже един от най-паметните в историята на браузърите, тъй като основните играчи пуснаха сериозно обновени версии на своите продукти. Google излезе с Chrome 10, Microsoft пусна IE9, а до дни се очаква и финалната версия на Firefox 4 от Mozilla.

Даунлоуд: Internet Explorer 9

по темата: „Близо 2,4 милиона свалиха IE9 за денонощие”

добавете коментар...

  1. Ники

    Мишо е много прав, освен за никой не го ползва. Правилното е да се каже все по-малко хора го ползват.
    ИСТИНСКИТЕ статистики показват много различни данни от извадените от Майкрософт. MSIE отдавна вече не е номер 1 в света, като делът му спада стремглаво. В България напоследък също се забелязва тази тенденция, за да не бъда голословен, от 20-тина популярни наши сайта, към момента Firefox 42.95%, MSIE 31.70%, Chrome 17.50%, Opera 5.54%. Тенденцията е към бързо спадане на MSIE и вдигане на дела на останалите пропорционално. Единствено Opera не се увеличава много.
    Също интересен факт, към момента (08.04.2011) 15% от потребителите на Firefox са минали на версия 4, и само 1.5% от потребителите на MSIE са минали на 9.

    Разбира се, това са само моите статистики, но обикновено числата са много подобни.

  2. Деян

    толкова глупости си изписал….

  3. Мишо

    На тези(MS) не им ли омръзна с тия измислени, прехвалени статистики? Всяка нова версия на техен софтуер, било ОС, браузър или там каквото произвеждат, е най-теглената или с най-големи продажби досега. В историята. Излиза нещо ново и пак се почва. Толкоз процента! Толкоз милиона продажби. Като пуснаха Vista, беше най-използваната според тях, въпреки че никой не я ползваше и като цяло беше голям провал. Пуснаха 7-ца – отново най-продаваната… Същото и с всяка следваща версия на това нещо IE. 6-цата беше най-добра; 7-цата уби всички с възможностите си; 8-цата направо ни закопа; сега 9-ка – УНИКАЛНА! А всъщност почти никой(освен служителите на MS) не го ползва. Пробутват нещо уж революционно, а то не става даже за ежедневна употреба.

Коментар