Стартира хакерски конкурс с награда $40 000

40 000 долара ще получи победителят от хакерско състезание. Конкурсът бе обявен от компанията Wibu-Systems и е свързан с нейната нова система за защита CodeMeter.
Софтуерът, защитен с CodeMeter, няма да тръгне, освен ако потребителят не постави CM-Stick USB устройство в компютъра. CodeMeter защитава приложения за операционни системи Mac X, Windows и Linux.
Системата използва избран от продавача секретен код и частни ключове, както и мощни криптиращи алгоритми като 128-битов AES (Advanced Encryption Standard) и 224-битов ECC (Elliptic Curve Cryptography).
Състезанието ще се проведе от 31 януари до 14 март. Участниците ще трябва да се регистрират на http://www.hackers-contest.com/, да приемат правилата за участие и да платят 40$, които ще покрият цената на устройството CM-Stick, необходимо за участие в състезанието.
За да спечели, потенциалният хакер трябва да може да стартира защитената програма без CM-Stick устройство, да опише как е успял да премахне защитата и да открие тайното съобщение, скрито в програмата.

Коментар